Az erdőben nem mennek jól a dolgok, a közös kiadásokra nem jön be elég pénz az állatok adójából. A rókák ezért Mekk Elekhez fordulnak, hogy segítsen megoldani a problémát.

El is mennek Mekk Mesterhez, és előadják neki:

- Kedves Mester! Az erdő adóbevétele csak 80 tallér, miközben a kiadások 90 tallérra rúgnak. Mindenkinek be kell adnia már a jövedelme felét, de így sem jövünk ki a pénzből, ezért kölcsön kell kérnünk, de lassan már nem adnak. Elmentünk a Bölcs Bagolyhoz, aki azt tanácsolta, hogy fizessünk többet be, vagy költsön az erdő kevesebbet. De mi egyiket sem akarjuk. Mit csináljunk?

- Helyesen tettétek, hogy engem kerestetek mekk. Nem kell emelnetek terheteket. Ezentúl fizessetek csak negyedet és keressetek háromszor többet. Bevételetek 120 lesz.

- No de mester, ha kevesebb adót kell fizetnünk, hogy fog nőni a bevétel? Hogyan dolgozzunk háromszor annyit, mint most?

- Nem értetek Ti ehhez. Kevesebb teherrel jobb kedvetek lesz!

Megfogadják a rókák a Mester tanácsát, lecsökkentik az adókat. Boldogan élnek. A hangyák és a szorgos méhek elteszik a többletpénzt jobb időkre. A tücskök visszafizetik belőle a svájci tücsköktől kapott kölcsön egy részét. A rókák pedig kirándulni mennek a szomszéd erdőbe és elköltik ott az egészet. A következő évben azonban csak 40 tallér jön be, és ezért 50 tallért kölcsön kell kérni a szomszédoktól.

Visszamennek a rókák Mekk Mesterhez, és elmondják mi történt.

- Restek lettetek, kezetek nem termelt eleget. Emellett bevételetek elrejtettétek! De segítek. Terheteket felezzétek ismét mekk!

A rókák azonban már nem dőlnek be újra. Jól megkergetik Mekk Mestert, és mérgükben kifosztják a tyúkólat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr693244390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása