Schmitt Pál Köztársasági Elnök a Sándor Palotában kiosztotta a 2011-es "Lábon lőttem magam" díjakat. A díjat amerikai mintára adják ki minden évben annak a közéleti személyiségnek, akinek sikerült saját érdekeinek leginkább ellentmondó intézkedést meghozni.

A díj eredete

A díjat Ronald Reagan amerikai elnök alapította 1983-ban abból az alkalomból, hogy James G. Watt belügyminiszter nem engedélyezte a Beach Boys együttesnek, hogy a Függetlenség Napja alkalmából fellépjen. A díj egy gipszből öntött, középen lyukas lábfej, amelyet a jelölt át is vett (lásd baloldali képünket).

 

 

 

A magyar díj

A díjat 2011-ben a következők közéleti személyiségek számára adták át:

Dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármesternek a Zöld Pardon nevű szórakozóhely bezárásáért, amivel egy több, mint 30 ezer fős tüntetést sikerült megrendeznie.

Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek a MOL részvények 20%-nak visszavásárlásáért, amelyen az állam több, mint 100 milliárd forint veszteséget ért el.

Lázár János frakcióvezetőnek és Dr. Orbán Viktor miniszterelnöknek (megosztva) a devizahitelek végtörlesztéséről szóló jogszabály megalkotásért és végrehajtásáért, aminek eredményeképpen a forint euróhoz viszonyított árfolyama 15%-kal gyengült, az államadósság/GDP arány 82%-ra, az állampapírok kamata 7-ről 10%-ra emelkedett, a Moody's befektetésre nem ajánlott (bóvli) kategóriába minősítette a magyar államadósságot, és az országnak ismét az IMF-hez kellett fordulnia.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr323416200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása