Rogán Antal, V. kerületi polgármester és szappanopera szereplő arra gyanakszik, hogy a bankok előre egyeztetve, összehangoltan emelték meg az euró és a többi deviza árfolyamát, így a GVH vizsgálatát kérte.

Mint ismeretes, a végtörlesztésről szóló kormányzati bejelentés óta az euró árfolyama csaknem 20 forinttal, 278 forintról 298 forintra drágult. Rogán Antal ezt a jelenséget azzal magyarázza, hogy a bankok így állnak bosszút a magyar embereken veszteségeikért. Állításának alátámasztásául ismertette, hogy az euró árfolyama párhuzamosan emelkedett valamennyi kereskedelmi banknál.

Megkérdeztük erről Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét is, aki jelezte, hogy a PSZÁF próbavásárlásokat végzett, és saját tapasztalataik is a képviselő állításait támasztják alá. Tegnap ugyanis a gyengülő forintot látva kirohant az ebédszünetben, hogy a pénzét beváltsa euróra, de ezt már csak 300 forint fölött tudta megtenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr73277628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása