Az Index dolgozói ezentúl a Magyar Nemzet felolvasásával kezdik a napot.

Uj Péter főszerkesztő távozását követően az Index.hu portált üzemeltető CEMP holding tulajdonosa,  Dr. Spéder Zoltán napi szinten is részt vesz a szerkesztőség munkájában.

Egyik első döntéseként az Index dolgozói a napot a Magyar Nemzet felolvasásával kezdik. Megismerkednek a nap híreivel, egyszersmind a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeivel is. A kollégák a cikkeket megvitatják, kommentálják, a vitát Mráz Ágoton Sámuel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője vezeti.

A blogketrecben megjelenő címek közül Spéder úr személyesen választja ki azokat, amelyek nagy nézettséget hoznak, de egyszersmind összhangban vannak a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapelveivel. Kiemelt helyet kapnak a sport, a tudomány és technika, a borászat legújabb vívmányai. A tömegigények kielégítése érdekében minden nap legalább két, 18 éven felülieknek íródott bejegyzés is lesz. 

Bizonyos, nem kiegyensúlyozott bloggerek (pl. Vastagbőr, Varanus, Örülünk Vincent) bejegyzései végén szerkesztőségi kritikai vélemény lesz olvasható.

A szerkesztőségi cikkek kiértékelését is Spéder úr végzi, aki a cikkeket három kategóriába sorolja: "mi ez a szar ba'meg", "ezt nem gondoltad komolyan, ugye?" és "volt jobb". Ezek után az Inforadio.hu cikkei kerülnek ki az oldalra.

A hirdetési bevételek várható kiesését ellensúlyozandó létrejön az Index pályázati részlege, amely a különböző magyar és EU-s forrásokat fogja vadászni, és várhatóan elindulnak a "Magyarország megújul" és a "Főtér" alrovatok, amelyek az állami támogatásból megvalósult beruházásokat fogják bemutatni.

Hogy az oknyomozó újságírók se maradjanak munka nélkül, a Wikileaks mintájára létrejön a Ferileaks, amely az MSZP szennyes ügyeinek teregetésével fog foglalkozni, valamint a Sanyileaks, ami pedig Spéder úr üzleti ellenségeiről ad háttérinformációkat.

A hatékonyság növelése érdekében Spéder úr áttekinti, hogy az Index vásárol-e olyan szolgáltatást kívülről, amelyet cégcsoportján belül is meg tud valósítani, ebben az esetben ugyanis az Index beszállítót vált akkor is, ha az árak így duplázódnak. Béremelés a következő tíz évben a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr333212335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása