Szokatlanul éles kritikával illette a söripar új innovációját, az ízesített söröket Chikán Attila, volt gazdasági miniszter. Véleménye szerint a söripar figyelmen kívül hagyta a magyar társadalom sörivási szokásait, és értelmetlenül költötte a pénzt a kutatás-fejlesztésre.

Miért éppen most érezte, hogy meg kell szólalnia?

Aki ismer, tudja, hogy szeretem a sört. Nem is nagyon tudnám letagadni (nevetve hasát paskolja). A kollégistákkal sokat szoktunk beszélni a közélet aktuális kérdéseiről, és egyre többet panaszkodnak az ízesített sörökre. Veszélybe kerültek az értékeink, és ez a fiatalokat annyira nyomasztja, hogy némelyik már a kivándorláson gondolkodik. Ezért nyilvánítottam véleményt.

A citrom ízű sör máshol már sikert aratott. Mexikóban például nemzeti ital. Nálunk miért nem jött be?

Magyarország nem Mexikó. Elég kimenni az utcára. Mennyi sombrerot lát? A söripar figyelmen kívül hagyta a magyar társadalom sörivási szokásait. Épp elég volt megszokni az üveg formájának változásait. Az ízhez nem kellett volna hozzányúlni, ezt mindenki tudta. Pénzkidobás volt az egész.

Nem próbálta meg figyelmeztetni a söripari vezetőket?

Próbáltam keresni a kapcsolatot velük, de nem voltak kíváncsiak a véleményemre. Csak a söralátéttal foglalkoztak. Soha nem volt ilyen alacsony a sörszakértők presztízse, mint most. Kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy húsz év munkáját sutba dobták. Nézze meg, mit csináltak a sörhivatallal. Kineveztek az élére egy borászt.

Mit mondott volna nekik, ha meghallgatják?

Nem az ízzel van a probléma, hanem a hőmérséklettel. Az a baj, hogy a sör általában nem hideg. Ezt már Hofi is megmondta. Emellett a logisztika terén is van mit javítani. Sokszor nem találom a kedvenc sörömet a Tescoban.

Tervez visszatérést a gazdasági miniszteri székbe? Ott jobban hallgatnának önre a söripar szereplői.

Egy frászkarikát. Én már csak inni akarom a sört, nem csinálni. Na egészségére!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr413194229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása