Régóta folyik a találgatás, hogy milyen újdonságokat tartalmaz majd az ősszel várható Iphone. A Gadgetz.com megszellőztette, hogy az egyik ilyen újdonság a radioaktív sugárzást mérni tudó Geiger-Müller számláló lesz. A hírt állítólag egy sztriptízbárban szerezte meg egy bizonyos Chumata Hari nevű koreai mérnöknő, az Apple mérnökeivel történő italozás során.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szakértők szerint a lépésnek két oka lehet: egyrészt a Fukushima-i atombaleset óta megnőtt a bizalmatlanság a japánból származó alkatrészek iránt, és az Iphone jónéhány, például a Toshiba által gyártott alkatrészt tartalmaz.

A másik ok a német piac. Az országban az atomenenergiától való félelem olyan mértékűvé nőtt, hogy a zöldek előretörése miatt Németország nemrég az atomerőműveinek bezárása mellett döntött. Némelyek ezért attól tartanak, hogy egyesek otthonukban saját atomerőművek építését kezdik meg, és kialakul az atomenergia feketepiaca. A német vásárlók ezért ezentúl Iphone-jával saját maga is ellenőrizhetik, hogy fenyegeti-e őket a szomszédjukból származó radioaktív sugárzás.

 

Frissítés: Ez úgy tűnik mégsem álhír. Az igazi itt található:

http://www.radiation-watch.org/p/blog-page.html

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cinikuslajos.blog.hu/api/trackback/id/tr123157598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása